Niezapomniany Sylwester w Hotelu Czardasz!
Dania, które pojawiają się w trakcie Balu Sylwestrowego w Czardaszu będą oryginalne, niebanalne i lekkostrawne. Nie oznacza to jednak, że goście z naszego balu wyjdą głodni. Wręcz przeciwnie. Nie zabraknie przekąsek cieszących oko swoim kształtem, różnorodnością i smakiem. Na stoły podamy potrawy również ciepłe, sałatki oraz słodkości. Z wielką fetą powitamy Nowy Rok.
Dla wszystkich tych, którzy nie byli w Azji mamy namiastkę egzotyki w misce. Na dobry początek podamy Państwu zupę tajską z kurczakiem. Gwarantujemy wyraziste i zaskakujące smaki.
Czym byłaby najlepsza zabawa, gdyby nie wyborne danie główne podczas Balu Sylwestrowego? Proponujemy Państwu roladki wołowo-wieprzowe w sosie myśliwskim, ziemniaki purée oraz wiązkę warzyw blanszowanych.
Przyjdzie również tradycyjnie czas na słodką chwilę. Sylwestrową noc uświetnimy pysznymi i pierwszorzędnymi ciastami, aromatyczną kawą i rozgrzewającą herbatą.
Rolą przekąsek jest zaspokojenie małego głodu oraz zaostrzenie apetytu na większy posiłek, dlatego wśród zakąsek zimnych, które znajdą się na naszych stołach każdy znajdzie coś dla siebie. Proponujemy Państwu pstrąga w galarecie, roladki z kaczki w sosie żurawinowym, łódeczki wieprzowe z pieczarkami, pstrąga wędzonego w sosie tatarskim, sałatkę z kiełkami fasoli mung, krewetki w musie krabowo – koperkowym podawane na jajku, śledzik na sałatce ziemniaczanej, tortille z łososiem i świeżymi warzywami, polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami z serem feta, kosze pieczywa i masełko.
To nie wszystko! Gdy nasi goście opadną nieco z sił przyda się im zastrzyk energii, dlatego późnymi godzinami zaserwujemy kolejne dania na ciepło. Tym razem będzie to zupa serowa z klopsikami, złociste kawałki kurczaka, skrzydełka na ostro oraz łódeczki ziemniaczane z sosem tzatziki.
Nie zabraknie również napojów, kawy, herbaty oraz lamki szampana!
Jedno jest pewne - nasi goście z Balu Sylwestrowego wyjdą nie tylko z rewelacyjnymi humorami, ale i z pełnymi brzuchami.